Hizmet ve Çözümlerimiz

Anatolia Garden; yaşanabilir ve estetik mekanlar oluşturmak amacıyla tasarım,modelleme, proje, bahçe bakım, otomatik sulama sistemi, drenaj sistemi, aydınlatma gibi ihtiyaç duyulan alanlarda hizmet vermeyi amaçlamaktadır.

Broşür indir

Peyzaj Tasarım / Projelendirme

Devam oku...

3D Modelleme

Devam oku...

Yapısal Uygulama

Devam oku...

Bitkisel Uygulama

Devam oku...

Otomatik Sulama Sistemleri

Devam oku...

Drenaj Sistemleri

Devam oku...

Çim Uygulama

Devam oku...

Periyodik Bahçe Bakımı

Devam oku...

Aydınlatma Sistemleri

Devam oku...

Peyzaj Tasarım ve Peyzaj Projelendirme


Peyzaj Planlamaya göre mikro ölçekli projelerdir. Peyzaj; doğal ve kültürel tüm yaşam alanlarının alanın işlev, estetik, sanat ve insan ihtiyaçları düşünülerek 1/50, 1/100, 1/1000 ölçeklerinde, belirli kurallar çerçevesinde tasarlanıp çizilmesidir.

Peyzaj Projeleri; 1.Ön proje 2.Alan Plastiği 3.Uygulama (Aplikasyon Projesi) 4.Altyapı Sistemi Planları 5.Kesin Proje 6.Bitkilendirme Projesi 7.İmalat Detayları 8.Kesit Ve Görünüşler 9.Metraj Ve Keşif projelerinden oluşmaktadır.

Peyzaj Projelerinin Kapsamı

1.Ön Proje: Alanın mevcut durumu ve sınırlarını gösteren projedir.

2.Alan Plastiği: Tasarlanacak alanın kullanım içeriğine göre alanı kazı dolgu hesaplarının yapıldığı, eş yükselti eğrilerinin düzenlendiği projedir.

3.Uygulama (Aplikasyon Projesi): Tasarlanan kullanımların alana yapılabilmesi, uygulanabilmesi için projenin tüm yapım özellikleri ve gerekli olan tüm ölçüleri, imalat ve malzeme ile ilgili bilgileri, büro ve şantiyede her türlü imalat aşamasında kullanılabilecek nitelikte ve yeterlilikte kesin projeye uygun olarak gösterilen çalışmadır. Alanın içerisinden belirli röper noktaları alınarak alan içerisinde ki kullanımların bu noktalara olan uzaklıklarının gösterildiği projelerdir.

4.Altyapı Sistemi Planları: Kesin projeye uygun olarak alanda bulunan kullanım ya da yeşil alanlara, bitkilere göre yapılan drenaj sistemi projesi, aydınlatma projesi, sulama sistemi projeleridir. Drenaj Sistemi Projesi; Peyzaj alanındaki yer altı ve yer üstü sularının alan içerisinde bulunan kullanımlara, canlı ve cansız materyallere zarar vermemesi için tahliyesinin gösterildiği projelerdir. Aydınlatma Projesi; Alan içerisindeki kullanımların gece güvenliğinin sağlanması, gecede alan içerisinde öngörülen kullanımların kullanabilmesi ve tasarlanan peyzaj elemanlarının çekiciliği artırmak için Yüksek Aydınlatma, Alçak Aydınlatma, Vurgu Aydınlatması, Gölge ve Doku Aydınlatma elemanlarının yerlerinin belirlendiği, bu hatları besleyen elektrik hattı ve elektrik panosunun gösterildiği projelerdir. Sulama Sistemi Projesi; Alan içerisinde bulunan bitki örtüsünün su ihtiyacının karşılanabilmesi için alanın durumuna göre sprink, rotor, damlama ve can suyu musluklarının yerlerinin belirlediği, boru çapları ve su debisi hesaplarının yapıldığı projelerdir.

5.Kesin Proje: Alan büyüklüğüne göre farklı ölçeklerde hazırlanabilen ve mevcut ya da önerilen alan kullanım biçimlerini ayrıntılı olarak gösteren çalışmalardır.

6.Bitkilendirme Projesi: Peyzaj alanında tasarlan bitki kompozisyonunu ayrıntılı bir şekilde gösteren, kesin proje ile aynı ölçekte hazırlanan, bitki isimleri ve şekil ya da sembollerinin bulunduğu projelerdir.

7.İmalat Detayları: Alan içerisinde öngörülen kullanımların alan içerisinde ya da atölye ortamında imalat ölçüleri, görünüş ve detaylarının bulunduğu projelerdir.

8.Kesit Ve Görünüşler: Peyzaj Alanının farklı kısımlarından tekniğine uygun iki boyutlu alınan kesit görüntülerini içeren projelerdir. Ayrıca belirli bakış açılarından alınan perspektif görüntüleri de peyzaj projesinin içeriğini üç boyutlu olarak gösteren görüntülerdir.

9.Metraj Ve Keşif: İşverenin istekleri doğrultusunda alanın içerisinde kullanımların ya da imalatların cinsi ve miktarını; özel ya da o yılın birim fiyatları doğrultusunda fiyatlandırması işidir.

Doğal tasarım doğa ile yaşarım